Društvo i ekonomija

Direktno.rs

24. 04. 2024. 18:24 66

Vučić: Slovenački političari vode odvratnu politiku prema Srbiji

"Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.

- Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni, misleći na sednicu Saveta bezbednosti. To je bila tema i svakome je bilo jasno da se odnosi na pojedinca i odnosi se na njihovu politiku. Svakako da to nije rečnik koji bi trebalo koristiti, ali sam ljudski rekao šta mislim o njihovoj politici - rekao je Vučić u obraćanju novinarima.

On je dodao da o Slovencima kao narodu misli sve najbolje i da ima mnogo prijatelja i rodbine u Sloveniji.

- Ako sam bilo koga uvredio, želim da se izvinim celokupnoj javnosti Slovenije i da istovremeno kažem da neću da se izvinjavam slovenačkim političarima, jer vode odvratnu politiku prema Srbiji i srpskom narodu - rekao je Vučić.

Dodao je da je njegova izjava izvučena iz konteksta i takva ocenjena kao nešto "strašno", ali da narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije nije ocenjeno kao "strašno".

- Nije strašno što sponzorišu rezoluciju o Srebrenici protiv našeg naroda, a da nas prethodno ni ne konsultuju, ne obaveste, ne pitaju. Koristim priliku i da pozovem (premijera Slovenije) Roberta Goloba i predsednicu (Slovenije Natašu) Pirc Musar u Beograd i Srbiju. Svakako je potrebno još jedan put da se izvinim, da ukažem na to da svakako nisam mislio na Slovence, ali da im u lice kažem šta mislim sve o njihovoj lošoj politici prema Srbiji i srpskom narodu - zaključio je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 66

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati