Srbija

Direktno.rs

28. 03. 2024. 17:47 6

"Građani bez vode, a rukovodstvo rasipa novac na ručkove u luksuznim restoranima"

"Činjenicu da gubici vode iznose 44%, Vodovod Leskovac pravda količinom vode koja ne donosi prihod vodovodima u Srbiji, i to 41%. Umesto izvinjenja i sramote zbog nedostatka ulaganja u održavanje mreže, Vodovod Leskovac se hvali što je "na nivou" svih ostalih u Srbiji?!", istakla je Jelena Spirić, poslanica u Narodnoj skupštini i predsednica leskovačkog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Leskovački naprednjaci u ovoj godini za investiciono održavanje vodozahvata akumulacije Barje planiraju sumu od 500.000 dinara, iako će ista suma otići na ručkove sa definisanom - nacionalnom i italijanskom kuhinjom!

Postavljanje ručkova u luksuznim restoranima na listu prioriteta iznad osnovne životne potrebe za vodom je neprimereno čak i za naprednjake. Dok građani zbog konstantnih havarija i dotrajalih azbestnih cevi sve češće ostaju bez vode, vlast krajnje bahato rasipa ne samo vodu, već i novac građana. Umesto da vodi brigu o očuvanju resursa, vlast ga rasipa po celoj Srbiji.

Gospodo iz vlasti, ako je u Leskovcu samo 25% teritorije od 1.000 km2 priključeno na sistem vodovoda, barem udostojite korisnike koji plaćaju najskuplju vodu u Srbiji da imaju redovno snabdevanje. Očigledno je da je u 21. veku to vaš "skok u budućnost" i jedini domet", zaključila je Jelena Spirić, narodna poslanica i predsednica GrO Stranke slobode i pravde Leskovac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati