Kolumne

Živan Haravan

07. 03. 2024. 05:37 7

Narodni pokret za državu Beograd

Kako ono beše? Ima li Srbija predsednika države? Naravno da ima. Ima li Vladu, vojsku, resorna ministarstva? Naravno da ih ima. Pa, gde se, onda, denula pamet i zdrava logika?

Zar su se vladajuća stranka i njene prišipetlje toliko uplašile pred beogradske izbore da su državu Srbiju sveli na Beograd?!

Kako drugačije razumeti da su se "patriotski" pokliči o Kosovu i Metohiji, izdaji, stranim plaćenicima, golom opstanku države... sveli na Beograd i paničan strah svih profesionalnih "patriota" da će pobedom "drugih" na beogradskim izborima Srbija da ode, direktno, u propast?!

Znači, Beograd brani Srbiju! Što će reći da je spas Srbije jedino moguć ako na beogradskim izborima pobedi SNS sa svojim trabantima. Ako me sećanje služi, u Turskoj je neprikosnoveni vladar Erdogan izgubio izbore i u Ankari i u Istanbulu, a Turska država je ostala i opstala.

Ovde je opstanak države Srbije jedino moguć ako svi građani Beograda pređu u Narodni pokret(?!). I tako "nedvosmisleno" dokažu da su istinske patriote!?

Vala, ako je za vajdu, dosta je, bre, više sa tim jeftinim provokacijama, podelama i podvalama!

Evo, NAJOZBILJNIJE, javno pozivam i zahtevam od bilo koje vlasti da me, bez obzira na moje godine ili bilo koje druge okolnosti, pozove i postavi u prve borbene redove ako bi, ne dao Bog, bilo ko nasrnuo-napao Srbiju! To osećam kao svoju građansku čast i obavezu.

Pritom, ne pada mi napamet da se priključujem bilo kom "Narodnom pokretu za državu Srbiju", što je, ništa drugo, do providna floskula i zamka za "široke narodne mase". Bezobrazna i bestidna!

Nešto mi govori da bi razni Bakareci, Rističevići, Bulatovići..., a takvih je ili će ih još više biti - prepun najavljeni Narodni pokret, koji bi, u bilo kojoj nevolji, učinili sve da sačuvaju nezasluženo stečeno bogatsvo.

No, vratimo se Beogradu i njegovim žiteljima. Beograđanima ne pada napamet da na predstojećim izborima pobede ne bi li "preuzeli" Srbiju. Ta stupidna "namera" Beograđanima se podmeće, po zadatku, od strane "vrlog" nam gradonačelnika Šapića i još "vrlije" Ane Brnabić.

Može li iko, pri zdravoj pameti, da veruje kako bi sutra, njih dvoje, žrtvovali svoje nezasluženo lagodne živote i svoje bogatstvo za spas Srbije?

Beograđani, sve što traže i žele su - ravnopravni predizborni i izborni uslovi i pošteni izbori! Ako je to greh - neka im ta želja služi na čast!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati