Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

19. 04. 2024. 07:57 0

Martinez dobio dva žuta kartona, a nije isključen: KAKO?

Emilijano Martinez (31) je uspeo ponovo. Peti put u nizu izašao je kao pobednik iz dramatičnih penal serija, bilo da je branio gol Argentine ili Aston Vile.

Po navici, prvo bi preuzeo kontrolu u šesnaestercu i pokazao kolegi sa suprotne strane da je to njegov prostor i da je on gazda, onda bi ušao u glavu prvom izvođaču jedanaesterca, pa se uvukao pod kožu publici, plešući po tankoj ivici tolerancije glavnog sudije utakmice.

Epilog je u tim situacijama, manje-više, očekivan.

I zato i ne čudi što je besni francuski lobi posle "Dibuove" nezaboravne predstave u finalu Svetskog prvenstva u Kataru tražio promenu fudbalskih pravila i striktno svođenje "prava" golmana u penal serijama na tišinu i postavljanje na gol-crtu.

Uprkos tome, Martinez je i u četvrtak uveče u Lilu posle 120 minuta dramatičnog fudbala u revanš meču četvrtfinala Lige konferencija izveo prepoznatljivi šou i poigrao se, između ostalih, sa glavnim sudijom Ivanom Kružlijakom.

Vešto je koristio Slovaka u svrhu potpunog privlačenja pažnje 50.000 prisutnih svedoka na sebe, do te mere da je naterao arbitra da mu tokom same penal serije pokaže DRUGI žuti karton na utakmici.

Pa, zašto onda Argentinac nije isključen?

Neke situacije na fudbalskim utakmicama događaju se ređe od ostalih, pa se tako deo navijača nikad ne sretne sa određenim pravilima igre ili ih prosto zaboravi u pauzama između dva specifična primera.

Pravila UEFA su takva da zbog parnih kartona na dve utakmice sledi suspenzija, ali zato žuti karton dobijen na utakmici koja je u toku - prestaje da važi nakon produžetaka.

To golmanima, a stari lisac "Dibu" i u pola noći zna pravila igre, daje mogućnost da dva puta iste večeri "pređu granicu".

Argentinac je to vešto koristio, već u 38. minutu igre dobio je prvi žuti zbog odugovlačenja, što mu je dalo prostor da kasnije radi isto po potrebi, znajući da ga strogi Slovak neće isključiti nakon što još malo bude "krao" sekunde.

A, kada je meč otišao u penale, jedna osoba na stadionu "Pjer Moro" znala je ishod unapred.

To je bio nestvarni Emilijano Martinez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati