Tenis

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 03. 2024. 10:13 2

Ivanišević ostao bez bogatstva: Koliko je zarađivao kod Novaka

Goran Ivanišević i Novak Đoković su odlučili da krenu odvojenim putevima nakon šest godina zajedničkog rada tokom kojih su stigli do 12 grend slem titula. Ipak, to će i novčano uticati na hrvatskog stratega.

Po informacijama hrvatskog portala "Nacional", Ivanišević nedeljno zarađuje između šest i 10 hiljada evra za svaku sedmicu koju provede sa srpskim asom.

Uz platu je imao i bonuse koji iznose 10 odsto zarade od svakog osvojenog grend slema. To znači da je samo u 2023. godini Ivanišević zaradio oko 300.000 evra pre bonusa za period koji je proveo sa Srbinom između 25 i 32 sedmice.

Hrvatski strateg je stigao do 10 odsto od grend slemova koji su Novaku prošle godine doneli ukupno 7.415.000 dolara, što znači da je Ivanišević prihodovao 741.500 dolara.

Počeli su da sarađuju od 2018. godine, a srpski teniser je odigrao najbolje godine karijere.

- To što radimo zajedno, ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom - pričao je svojevremeno Ivanišević.

Prvi put se plata pominjala u javnosti krajem 2023. godine jer je do sada čuvana kao poslovna tajna, što je uobičajena praksa među teniserima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati