Hronika

[ Izvor: Mediji ]

26. 04. 2024. 10:59 1

Javilo se tužilaštvo: Poznato ko preuzima slučaj nasilne smrti u policijskoj stanici u Boru

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Zaječaru podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti Dalibora Dragijevića, koji je preminuo nasilnom smrću u policijskom pritvoru, oglasilo se Apelaciono tužilaštvo u Nišu. Kako je saopšteno, slučaj smrti preuzima Više javno tužilaštvo u Nišu.

- Apelaciono javno tužilaštvo u Nišu ovlastilo je Više javno tužilaštvo u Nišu da u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja propisanom Opšte obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca O. br. 3/17 od 26.09.2017. godine, preduzme radnje i mere radi utvrđivanja okolnosti pod kojim je 07.04.2024. godine preminuo Dalibor Dragijević bivši iz sela Zlot, grad Bor - kaže tužilaštvo.

Podsetimo, Dalibor Dragijević, brat Dejana, inače osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, preminuo je u policijskom pritvoru tokom saslušanja od strane policije. Na njegovom telu su obdukcijom konstatovane brojne povrede.

MUP je tvrdio da je on preminuo prirodnom smrću, međutim obdukcioni nalaz je to demantovao.

Više javno tužilaštvo koje radi na predmetu ubistva devojčice Danke Ilić u četvrtak je zatražilo da bude nenadležno u slučaju nasilne smrt Dragijevića.

- Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnelo predlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja - saopštilo je tužilaštvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Gol(f)man

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati