Srbija

Direktno.rs

19. 04. 2024. 12:03 0

SSP: Učinićemo sve da Kragujevčani opet znaju ko su policajci zaduženi za očuvanje reda u njihovom naselju

"Međusektorska saradnja svih institucija u gradu u oblasti bezbednosti, međusobna komunikacija i uključivanje najšire javnosti, u formi Saveta za bezbednost Skupštine grada su tekovina koja je, ne tako davno, promovisala Kragujevac kao najbezbedniji grad u Srbiji i to po proceni relevantnih agencija UN koje se bave temom bezbednosti lokalnih zajednica. Napuštanjem ovog koncepta, bez ikakvog razloga, građani su ostali uskraćeni za važne informacije koje se tiču njihove bezbednosti i bez komunikacije sa policijom, koja je u njihovom interesu", izjavio je Dr Ivan Đorović, predsednik Resornog odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Dodao je da "Stranka slobode i pravde pridaje veliki značaj opštoj bezbednosti građana i borbi protiv korupcije".

- Policija je osnovna, ali ne i jedina institucija koja se bavi problematikom bezbednosti. Zatvorenost institucija za saradnju sa građanima, pored ostalog, predstavlja plodno tlo za razvoj najvećeg problema koji pogađa naše društvo, a to je korupcija. Korumpirana društva ne mogu da naprave napredak ni u jednoj oblasti i osuđena su na tavorenjw - istakao je Đorović.

- Stranka slobode i pravde će preduzeti sve što je potrebno na prevazilaženju ovih problema i stvaranju uslova da Kragujevac ponovo bude prosperitetna i uspešna sredina u kojoj će građani uvek znati kome i kada treba da se obrate za rešavanje svojih svakodnevnih problema u komunikaciji sa institucijama ili u rešavanju svakodnevnih bezbednosnih izazova. Sredina u kojoj će građanj znati ko su policajci zaduženi za očuvanje reda u njihovom naselju ili ulici, sa njima razvijati saradnju, komunikaciju i partnerstvo, na zadovoljstvo obe strane, i onih kojima se služi i čiji se interesi štite i onih koji služe - naglasio je Đorović zaključujući da je prevencija najefikasniji vid borbe protiv kriminala.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati