Kolumne

Živan Haravan

28. 03. 2024. 07:00 3

Komšija iz podruma

Problematičan je onaj, inače, demokratski stav SNS-a i njihovog eksperta za izborno pravo Milana Stamatovića, da svaki građanin Srbije ima pravo da se prijavi na adresi koju izabere u bilo kom gradu u vreme ili pre izbora.

Zašto je problematičan? Pa, nezgodno je baš da mu stan bude u zgradi sa brojem 0 ili u trafo stanici.

Zato, postoji jednostavno rešenje koje bi bilo potpuno u skladu sa Zakonom i čija bi realizacija začepila usta svim džangrizalima koji su protiv demokratije i osnovnih ljudskih prava.

Evo tog rešenja!

Veliki broj stambenih zgrada u svim gradovima Srbije imaju legalne podrume. Svaki vlasnik stana u zgradi ujedno je i legalni vlasnik jednog podruma. Trebalo bi samo, prethodno, doneti propis da se svaki broj zgrade dopuni i brojem podruma. Primera radi: ulica ta i ta broj zgrade 43/redni broj podruma.

Na temelju tako pravno uređene adrese svaki vlasnik stana mogao bi, u skladu sa Zakonom, da ode u MUP, zajedno sa licem koje želi da bude korisnik njegovog podruma za stanovanje. Lepo ga prijavi, to lice dobije ličnu kartu, dobije glasačko pravo i sve bude čisto i daleko od mahinacija.

Na isti način korisnik podruma, recimo, broj zgrade 54/P12 može da se odjavi sa navedene adrese i prijavi se tamo gde ponovo traži da ostvari svoje građansko pravo glasa.

To bi se, pravim imenom, moglo nazvati - neograničena sloboda i terminalni stadijum demokratije!

Živan Haravan

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati